Què hem fet aquest primer trimestre als cicles del Pla Marcell?

Aquest any hem iniciat el curs ben d’hora, el dia 7 de setembre tots els grups dels Cicles de Grau Mitjà i Superior del Pla Marcell. Cadascun dels grups de TAPD, TEI, TIS i TASOCT es van reunir amb els tutors i tutores per conèixer l’horari i el funcionament del curs. De la mateixa manera, les activitats no van tardar en arribar. Com es costum, els alumnes de segon van organitzar una sortida plena de dinàmiques i jocs pels seus companys i companyes de primer. Els primers van ser l’alumnat de TEI que van fer una sortida a la platja el dia 6 d’octubre. Els i les  alumnes de TASOCT van anar de campament els dies 19 al 21 d’octubre, i els de TAPD van fer una sortida el 19 d’octubre al parc dels Pinetons. És un espai de lleure en què l’alumnat dinamitza activitats per conèixer-nos millor i gaudir tots junts. Per altra banda, l’alumnat de TIS van compartir una tarda d’intercanvi d’experiències professionals dins del marc de projectes d’intervenció. 

Durant aquest trimestre als cicles del Pla Marcell hem fet activitats molt diverses. Des de les xerrades que s’han fet a TAPD per conèixer els Serveis Socials del Municipi. Altres entitats de l’entorn que ens han visitat o a les quals ens hem desplaçat per conèixer-nos i establir contacte són: la Roca Solidària, Xiprers, Escola les Aigües (TIS), Artijoc (TEI), l’Oficina Jove de Calàbria, taller de teatre, Hilari(um), Ateneu l’Harmonia, Nau Bostik (TASOCT), la Marató de TV3 i l’exposició sobre el Cervell al CCCB (TAPD) i la participació en el Fòrum de les violències (TIS).

A més a més, hem anat a visitar una empresa d’iniciativa social, excel·lent en l’àmbit de la integració de persones amb diversitat funcional com la Fageda. En aquest cas, l’alumnat de Cicles de Segon de Grau Superior va poder gaudir de l’experiència el 21 de novembre, mentre que els i les alumnes de segon de TAPD hi han anat el 7 de desembre.

D’altra banda, l’alumnat també ha fet diverses activitats al centre. Cal destacar el projecte Centrino, en el qual hem estat guanyadors. Ha estat una experiència molt enriquidora organitzada des des de la comissió Impulsa FP. El projecte consisteix en desenvolupar una activitat d’innovació social amb impacte a partir de la metodologia Design Thinking. Va estar desenvolupat per l’alumnat de 2n de TASOCT i de TIS. Tot i la dificultat del projecte, el rendiment de l’alumnat ha estat extraordinari i ho mostra el premi que hem obtingut. 

Així mateix, en motiu de la celebració del Halloween, la tarda del 26 d’octubre els alumnes de TASOCT van organitzar una activitat que començava al pati amb la narració d’una història de por i acabava a la biblioteca amb un passatge del terror. La decoració dels espais, la caracterització i els dots d’interpretació dels alumnes van fer que tots visquéssim una tarda terrorífica.

Finalment, des del mòdul de projectes de 2n de TAPD l’alumnat ha desenvolupat un projecte d’atenció a la gent gran a partir de la interacció amb gossos per veure el tipus d’intervenció que es pot fer i així posar-ho en pràctica a l’entitat Interactua i les Teixidores. Aquest projecte es desenvolupa en dues part, durant el mes de novembre s’ha realitzat amb els grups de 2n TAPD A i C i al febrer el projecte continuarà amb els grups de 2n TAPD B i D.  

Com podeu veure, els cicles del Pla Marcell no parem… si voleu estar informats no oblideu seguir-nos i si us agrada el nostre contingut compartiu.

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat