Avui sona: La plaça del Diamant

Aquesta setmana al Pla Marcell, coincidint amb el projecte sobre la Guerra civil de l’alumnat de 4t d’ESO, sona la cançó de la banda sonora de “La plaça del Diamant” composada i interpretada per Ramon Muntaner.

La pel·lícula del llibre de Rodoreda ha deixat per a la història una magnífica banda sonora, composta i interpretada per Ramon Muntaner. Entre les composicions que hi trobem, brilla amb llum pròpia la cançó central de la pel·lícula: “La plaça del Diamant”. El disc no ha estat mai reeditat en format CD, tot i que està disponible a les principals plataformes digitals. Malgrat aquest oblit, alguns artistes han reprès la cançó donant-li noves lectures. Entre els que ho han fet hi ha Nina, Las Migas, Sommeliers, Amarcord i Mariona d’Eufòria.

Ramon Muntaner ha estat un dels cantautors més interessants i atípics de la cançó en català. És el responsable d’una gran quantitat de musicacions de poemes que van ajudar a divulgar la poesia en català. Ramon Muntaner té dos moments àlgids, amb l’edició de les cançons “Cançó de carrer” (1975) i “La Plaça del Diamant” (1983). Va ser el responsable de projectes com el Mercat de Música Viva de Vic, i dels concerts del Palau Sant Jordi.

 

Ramon Muntaner – ” La Plaça del Diamant “

Mariona amb “La plaça del diamant” de Ramon Muntaner – Eufòria

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat