País Basc, anem a conèixer escoles

Del 21 al 24 de febrer l’alumnat de 1er d’Educació Infantil va fer un viatge al País Basc per conèixer diferents escoles i les seves propostes pedagògiques innovadores. Van sortir el dia 21 i van parar al CEIP Ramon y Cajal, una escola rural del municipi d’Alpartir. És una comunitat educativa que treballa amb un gran vincle amb el municipi i aprofita els recursos de proximitat, com els ametllers que tenen al pati, les rutes de senderisme del voltant, i, en general, tots els recursos de la zona. 

Després van continuar cap a Getaria, on s’allotjaven, per descansar ja que al dia següent els esperava un dia intens. Els alumnes van visitar Donostia, durant el matí lliure, tot i que la pluja va acompanyar la visita a la platja de Concha. A les 15h van visitar l’Escola del Bosque de Donosti, BASO-ESKOLA, en la qual la Cati els va rebre amb molt entusiasme i presència. Van començar la xerrada amb una dinàmica que consistia en elegir un playmòbil que representés com estaven en aquell moment. Després de la visita, els hi va demanar elegir un altre ninotet de plàstic l i així veure el canvi que havien experimentat després de la xerrada. La visita la van fer seguint les mateixes rutines que els infants. Van començar reunint-se al voltant de l’arbre Xarma i desprès van començar la marxa, en la qual van anar parant en alguns moments per donar seguretat als infants ja que una de les consignes claus en la pedagogia de la confiança és oferir als infants espais segurs i sentir l’acompanyament.

El dijous es van llevar ben d’hora per visitar l’escola de Zumaia, Zumaiena Ikastexea, una escola que acull infants de 0 anys fins a joves de 18 anys, en la qual es recullen tots els nivells educatius en un espai pensat i cuidat pel creixement humà. A més a més, donen molta importància als espais externs, ja que compten amb un Baso Magiko, un espai extern integrat en l’aprenentatge de l’alumnat, en el qual desenvolupen diferents activitats. Si teniu ganes de saber-ne més, teniu aquí aquest enllaç on podreu fer una visita virtual a l’escola; https://youtu.be/o_V4bUgi1Tw. Aquesta escola també dóna molta importància a les aules i l’alumnat de TEI va descobrir els espais de EI1 i EI2, zones obertes on l’infant interactua sense perdre mai de vista els educadors. L’alumnat de TEI va quedar meravellat per les propostes i molts d’ells i elles van reflexionar en el fet que la maqueta que havien elaborat a Didàctica ara la realitzarien d’un altra forma. I aquest és un dels valors de visitar escoles i experiències diferents. Les escoles ofereixen a l’alumnat una experiència més pràctica dels continguts que es treballen a l’aula en cada un dels mòduls de manera que facilita la integració d’aquests continguts des de la vivència. 

El divendres 24 es van llevar, esmorzar i van pujar  l’autobús cap a Cardedeu acompanyats d’un bon tros de camí amb neu, records i vivències que no oblidaran mai. 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat