Ensenyar a pensar

Les suposades fumigacions químiques sobre la població, evidenciades per les esteles de fum que deixen els avions al passar (chemtrails), la possibilitat d’endevinar el futur, o els terribles efectes secundaris que produeixen les vacunes sobre l’organisme, són algunes de les idees sense base científica que han anat proliferant en els darrers anys a través de les xarxes.

Malauradament, una part de la població és vulnerable a aquestes creences, amb les conseqüències que pot ocasionar en les decisions que prendrà al llarg de la seva vida. En aquest sentit, l’ educació ha de contribuir a que els nois i les noies siguin capaços de qüestionar-se els principis , valors i normes que els hi ofereix l’entorn en el que es desenvolupen; és a dir, els hi ha de proporcionar les eines per fomentar l’esperit crític. Amb aquesta finalitat, un grup de professors de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) ha realitzat un curs online, obert i autoformatiu, on s’utilitzen diferents recursos: videos, activitats, propostes de treball i qüestions que inciten a la reflexió i a la investigació.

El curs, titulat “Ciència i pseudociència”, si bé està orientat als alumnes que volen obtenir el GES (Graduat en Educació Secundària), és obert a tot aquell que el vulgui consultar i aprofitar com un element més per a la seva formació.

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat