Sortida TEI

Visita a Guixot de 8 amb  l’alumnat de TEI

Aquest mes de novembre l’alumnat i professorat de 1r i 2n de TEI hem visitat la companyia “GUIXOT de 8”, pioners a Catalunya i l’Estat Espanyol del joc al carrer.

La companyia té la seva seu a Taradell ofereix visites a petits i grans perquè puguin experimentar i jugar amb els jocs de fabricació pròpia i construïts amb materials recuperats, procedents del drapaire i de les deixalleries de la Mancomunitat la Plana.

Al llarg de tot un matí el responsable de la companyia, i l’inventor de cadascun dels jocs en Joan Rovira, va aconseguir sorprendre’ns tant per la seva manera de fer com amb les seves reflexions entorn els objectes que abandonem perquè ja no ens serveixen. Ell els transforma en unes propostes engrescadores, originals i plenes de reptes que conviden a jugar a persones de totes les edats.

Vàrem tenir temps per reflexionar entorn la importància de la imaginació i després experimentar-la tot jugant; tal com ens va dir en Joan la imaginació és allò que ens fa singulars com a éssers humans. Després de jugar i jugar, al taller varem tenir l’oportunitat d’inventar jocs amb ferralla, cargols, pots, cassoles, andròmines… . Tothom s’hi va posar i amb poca estona varen sorgir múltiples propostes per a infants i per a grans.

Una iniciativa com aquesta omple de contingut moltes activitats que duem a terme al cicle superior de TEI. Visca el joc i visca els inventors de jocs.

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat