L’enquesta dels instituts!!!

El dia 26 de maig de 2019 es celebraran les properes eleccions democràtiques per triar els regidors dels Ajuntaments, els quals hauran d’escollir l’alcalde o alcaldessa.

En totes les eleccions municipals celebrades cada quatre anys des del 1995, els tres instituts públics de Cardedeu han fet un treball estadístic per tal de predir els resultats, a partir d’una enquesta d’intenció de vot recollit en l’entorn proper dels alumnes. Per a les properes eleccions ens proposem fer un treball similar.

L’èxit d’aquest sondeig en convocatòries electorals anteriors el podeu comprovar als següents gràfics:

 

 

La raó d’aquest èxit no és casual, si no que es deu a les característiques especials de les eleccions municipals que ens permeten triar una mostra significativa i abastable als nostres mitjans i, perquè no dir-ho, també a la feina prèvia realitzada amb l’alumnat, de manera conjunta als tres instituts, i que ajuda a prendre consciència de la importància dels fets treballats, tant des del punt sociològic com tècnic.

El treball amb els alumnes té un calendari d’actuacions (complint el terminis legals establerts per la publicació d’enquestes) i hi ha moments en els quals es realitzen activitats públiques, obertes a tothom.

És tradició lliurar els resultats a les diferents candidatures (aquest any seran 9) i, com normalment no disposen dels mitjans per realitzar aquest tipus de treball a Cardedeu, el treball és ben rebut.

Enguany, a més el proper dia 17 de maig a les 16:00h es retransmetrà en directe el recompte i resultats d’aquesta enquesta per Radio Televisió de Cardedeu.

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat