Avui sona: La Troba Kung Fú

Aquesta setmana al Pla Marcell sona La Troba Kung-Fú.

La Troba Kung-Fú va néixer de les brases de Dusminguet, l’antiga formació de Joan Garriga. Caracteritzada per la seva fusió d’estils de tota mena amb la rumba, el grup va editar un total de tres àlbums d’estudi: Clavell Morenet (K. Indústria Musical, 2006), A la panxa del bou (Chesapik, 2010) i Santalegria (Chesapik, 2013). Anys després, la formació va cessar la seva activitat, i des d’aleshores, Joan Garriga s’ha centrat en el seu projecte personal, Joan Garriga i el Mariatxí Galàctic.

Joan Garriga, cantant i acordionista de veu carismàtica i aguda de La Garriga, juntament amb Marià Roch (ex-Sencillos, ex-Jarabe de Palo), van posar en marxa, el desembre de l’any 2005, el projecte La Troba Kung-Fú. La Troba és una paraula d’origen occità que a l’Edat Mitjana feia referència als poetes trobadors i Kung Fú és l’habilitat aconseguida mitjançant la constància i la pràctica. 

El primer disc va ser Clavell Morenet (2006), que va deixar el públic bocabadat per, entre altres joies, “La cançó del lladre”, una versió fresca i “arrumbada” d’un romanç tradicional català. El disc va marcar un abans i un després en la història de la rumba catalana perquè va mostrar la permeabilitat d’un gènere molt local, tocat amb una visió molt global, en què es posen en relleu les complicitats que existeixen amb ritmes d’Amèrica i d’Àfrica.

El segon disc, A la panxa del bou (2010), és més roquer, més urbà, i significa un pas endavant en el caminar de la banda. És un treball que La Troba va anar gestant en els seus viatges. Està concebut com un quadern de viatge. Incorpora músiques, històries i paisatges dels llocs per on han tocat: Bushwick, Brooklin, NY, als Estats Units; Guanajuato o León, a Mèxic; Madrid; Barcelona, i fins i tot el seu entorn més casolà: la Garriga.

El 2013 surt al mercat Santalegria, el tercer, i de moment, darrer disc de La Troba. En aquest disc, el paisatge és molt local: polígons industrials, autopistes, peatges, cases a mig construir, zones urbanitzades abandonades. Joan Garriga amb la Troba Kung-Fú ha mostrat la seva música arreu d’Europa, els Estats Units, el Magrib o Mèxic. 

La Troba Kung-Fú – STA. ALEGRIA

La Troba Kung Fú – Calor Calor

 

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat