#proces_pati_plamarcell ENS CALEN MATERIALS!!!

Us convoquem altra vegada per a ajudar-nos i fer créixer el procés. Aquesta vegada necessitem que us llegiu amb atenció: us explicarem les intervencions que durem a terme aquesta setmana vinent, la situació de disseny actual i les necessitats que ens anem trobant. D’aquesta manera us podreu fer una idea molt clara del que proposem, entendreu què tenim i què ens fa falta i podreu aportar idees noves i originals per a resoldre-les! PERÒ! SOBRETOT! SI TENIU ALGUN TIPUS DE RELACIÓ AMB LES NECESSITATS QUE DEMANEM! Això seria perfecte!

Les intervencions que volem dur a terme són 3 (amb possibilitat de 4, dels dies 14 al 18 de Juny).

Taller “Escalar Murs!”

La primera es centra en annexar un Boulder a una de les parets del pati, de baixa alçada però amb prou llargada. Les peces, al ser tècniques, seran de compra i ja està tancat el pressupost (si en voleu més informació contacteu amb nosaltres, però us informarem dels costos durant les jornades de treball amb més precisió, ja que no sols compta l’econòmic, també l’energètic i ecològic). Per tant, AQUÍ L’IMPORTANT, persones amb ganes de COL·LABORAR en aquest taller els dies fixats (del 14 al 18 de Juny). Necessitem EINES DE PERFORACIÓ i broques del 12 (mur de formigó) i eines de CARGOLAT.

Taller “Una Segona Vida Més Plena!”

Aquest taller correspon a la rehabilitació de la pèrgola ja existent que trobem davant la llosa de formigó. És la intervenció més important que farem en aquesta primera jornada de treball i, com comentàvem el dia del sopar, busquem materials de proximitat. A poder ser amb cost 0 degut a patrocini d’empreses locals o donacions altruistes, materials reciclats o residus que es puguin aprofitar. Això ens dóna un ventall il·limitat el qual hem acotat per a fer-ho real:

AQUÍ L’IMPORTANT, persones enteses en el MÓN DE LA FUSTA O EL METALL, el TEIXIT O EL TRENAT, o, en general, amb ganes de construir. I, sobretot, persones relacionades amb el món de la construcció o amb empreses o entitats que tinguin materials com:

FUSTA, METALL (des d’alumini fins filferro passant per RODONS CORRUGATS), CAIXES de fruita o refresc o cervesa, PEDRA o grava, CARGOLS O SISTEMES D’ANCLATGE, pneumàtics, terra (sobrant i DE CULTIU), PALÉS I TEIXITS o teles tant orgànics com sintètics. També busquem gent que pugui saber soldar i tingui les eines per fer-ho, en cas que necessitem soldadura, per descartar-la o no.

I recursos no sols materials, el TRANSPORT és vital per anar a buscar els recursos que ens regalen. Si alguna persona que ens llegeix té a disposició una FURGONETA O CAMIÓ resoldria molts dels problemes logístics que estem vivint!

Taller “Quien se va a Sevilla pierde su silla!”

Aquest és un taller especial ja que complementa totes les intervencions que durem a terme. Es tractarà de revisar el mobiliari actual i millorar-lo, a més, construir noves peces amb palés i fustes que trobem de la recerca de recursos que estem duent a terme per empreses, entitats i vosaltres.

No sols necessitem fusta! IMPORTANT! Volem trobar:

Cargols, claus, pletines de METALL, FUSTES en barres o planxes, coles (d’enganxar) industrials, caixes de fruita o cervesa o refresc, TELES I TEIXITS tant orgànics com sintètics, pedres o graves. Protecció de la fusta, Barnís, pinzells, eines per polir. Per exemple, el típic barnís que tenim al garatge i sabem que no tornarem a utilitzar!

I, també, EINES de tall, cargolat, clavat i transport. FURGONETA o camió per anar a buscar els palés que estem aconseguint.

Taller “Residu Positius”

Aquest quart taller està en espera de confirmació d’una empresa de Rubí. Aquesta es dedica a controlar la qualitat del formigó de les obres de construcció i genera un residu molt divertit, les provetes de formigó! I amb aquest residu (que anomenem positiu degut a que donem una segona vida a un material que era negatiu ecològicament, de brossa a recurs) es poden fer murs, bancs, jardineres, escales… Nosaltres tenim una mica d’experiència treballant amb aquest material i ens sembla una opció molt bonica tant constructiva com pedagògicament parlant.

Tractaríem, si aconseguim dur les provetes a temps (sinó, ho aplaçarem al Setembre i ho podrem gestionar amb calma), de fer unes jardineres a la cantonada Sud-Est del pati que descarregaran en bancs i racons per seure i parlar a l’ombra, ja que les jardineres donaran peu a plantes com a filtre solar.

Per aquesta intervenció, sols necessitem GRAVA I TERRA (sobrant i de cultiu) com a materials principals, eines de jardineria com PALETES I RASCLETS, i eines de treball com PICS I PALES. A més de GUANTS i botes de punta metàl·lica. A més coneixements de jardineria! Amants de les plantes, sou molt necessàries!

Taller “Pintem bancs i taules!!”

També farem una mica de restauració de la fusta de les taules de picnic i de la pròpia fusta de les pèrgoles. Per això ens cal PRODUCTES DE PROTECCIÓ DE FUSTA, tipus LASUR o FONDO XILADECOR. També pinzells, gavetes,..

Tots aquests materials són els que hem pensat nosaltres, però tot el que sigui sumar és vital! Per això us convidem a participar en la pluja d’idees de materials al nostre abast que podem dur a terme via correu electrònic o, sinó, el divendres a les 11h al Pla Marcell per co-crear en l’últim taller de disseny.

Recordem, materials de primera mà per ajudar, patrocinar o col·laborar; materials de segona mà per reutilitzar o reciclar; residus i sobrants que generem per una segona vida inesperada!

Tot suma! Seguim treballant.

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat