AVUI SONA: THE RAMONES

Ramones va ser una influent banda que va liderar el moviment punk a Nova York, fins al punt que moltes vegades se la considera la fundadora musical d’aquest estil. Els membres originals de la banda van adoptar el cognom Ramone, tot i que no hi havia germans entre ells. Colvin (Dee Dee Ramone) va suggerir el nom, inspirat en el fet que Paul McCartney tingués el pseudònim de Paul Ramon per evitar molèsties al registrar-se en els hotels.

Ramones van ser pioners en el so repetitiu, minimalista i simple que evitava l’excel·lent musicalitat dels solos de guitarra de les bandes dels 70. Consistia bàsicament en un so cru, ràpid i directe amb influències directes dels grups dels 50: el  rockabilly, el surf-rock, The Beatles, The Who, The Velvet Underground…

Durant la seva carrera,  Ramones van publicar 14 discs d’estudi i diverses recopilacions i discs en directe, amb un total de 21 àlbums i 212 cançons. El grup només va aconseguir dos discs d’or gràcies al recopilatori Ramonesmania (1988) i únicament dos dels seus àlbum van aconseguir sobrepassar el top 50 del Billboard estatunidenc.

Ramones ha tingut una gran influència, principalment en els músics d’avui dia, però també en camps com la ciència. El 1997 quatre espècies de trilobit són batejades com els membres de la banda: Mackenziurus johnnyiMackenziurus joeyiMackenziurus deedeei, i Mackenziurus ceejayi.

 

Let’s go (Bitzkrieg Bop)

I wanna be sedated

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat