Avui Sona: Miley Cyrus

Aquesta setmana al Pla Marcell sona Miley Cyrus, nascuda a Tennessee el 1992 amb el nom de Destiny Hope Cyrus. És una cantant, compositora, actriu i productora discogràfica. Destaca per la veu rasposa de tonalitat greu, la seva música abasta una àmplia gamma d’estils, des de pop i country pop fins a hip hop, experimental i rock.

Filla del músic country Billy Ray Cyrus, va aconseguir fama internacional amb 13 anys al protagonitzar la comèdia musical de Disney Channel, Hannah Montana (2006-2011), interpretant Miley Stewart i el seu àlter ego. Va realitzar la seva primera incursió a la pel·lícula d’animació Bolt (2008), en què posa veu la protagonista Penny i canta amb John Travolta al tema musical I Thought I Lost You, nominat als Globus d’Or a l’edició d’aquell mateix any. A la televisió, Cyrus va ser entrenadora al concurs de cant The Voice als Estats Units durant dues temporades i va protagonitzar un episodi de la sèrie Black Mirror (2019) de Netflix.

Es va declarar defensora dels drets dels animals i va adoptar un estil de vida vegà el 2014. En aquest mateix any, va fundar la Fundació Happy Hippie sense ànim de lucre centrada en joves sense llar i la comunitat LGBT. A principis de l’any 2021 va declarar públicament el seu abandonament a l’estil de vida vegà.

Flowers

Wrecking Fall

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat