AVUI SONA: MANU GUIX I PAU DONÉS

Aquesta setmana al Pla Marcell sonen cançons de Manu Guix i Pau Donés. La música d’aquests dos interprèts sempre ha estat un cant a la vida i a l’optimisme. Un cant a la vida que és més necessari que mai en moments en els quals ens preguntem moltes coses sobre la humanitat.

Manu Guix és un compositor, director musical i intèrpret nascut a Barcelona. La seva formació musical va començar l’any 1987 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i va cursar els estudis a l’Escola LIPA de Liverpool. Ha enregistrat tres treballs discogràfics en solitari i ha participat en diversos espectacles musicals com a cantant i director musical, com per exemple a “Grease”.

Pau Donés va començar el seu camí amb només 12 anys, edat en la qual va tenir la seva primera guitarra. Es va llicenciar en Econòmiques a la Universitat de Barcelona, i mentre estudiava treballava fent de model publicitari. Quan va acabar la carrera va treballar en una agència de publicitat com a executiu de comptes, feina que compaginava amb concerts en locals nocturns de Barcelona. Amb els diners que va aconseguir treballant-hi va adquirir el seu primer equip, format per una gravadora, un sintetitzador, una taula de mescles i una guitarra elèctrica i amb aquests mitjans va gravar els seus primers temes.

El seu primer concert va ser a la sala Tarantos de Barcelona, actuant per als executius de la discogràfica. Amb el temps va formar Jarabe de Palo, grup que va començar a ser conegut en la tardor de 1996. El seu primer tema, “La Flaca”, es va fer famós gràcies a un espot publicitari de la marca Ducados per a la campanya publicitària de “Carácter Latino”. L’èxit del grup va néixer després de la campanya d’aquest espot, en plena primavera de 1997 i després es va consolidar com uns dels grups de més èxit a Espanya.

 

Manu Guix – Com Dues Gotes d’Aigua

Manu Guix Amb Pau Donés – Dona-li A La Vida

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat