AVUI SONA: EL ULTIMO DE LA FILA

Avui al Pla Marcell sona “El último de la Fila”, un grup de pop rock espanyol format per Manolo García (Los Rápidos) i Quimi Portet (Kilimanjaro’s) l’any 1985. El nom inicial de la formació era Los Burros, amb el qual van fer un LP anomenat Rebuznos de amor.

El seu estil estava marcat per la fusió entre el pop rock i estils com el flamenc, la rumba i la música àrab. Les seves cançons mostraven una important influència de la música de Medina Azahara i Triana, dues de les formacions més importants del rock meridional.

L’aire aflamencat de la veu de Manolo i la guitarra espanyola de Quimi, donaven un aire fresc i innovador a les cançons, tot i que inicialment era un grup minoritari i independent.

Va ser amb Enemigos de lo ajeno, el seu segon elapé (1986), amb el que van obtenir un èxit rotund, un total de 60.000 còpies venudes i una gira acompanyats d’una audiència que superava les 5.000 persones. A finals d’aquell mateix any aconsegueixen la pràctica totalitat de premis de la crítica, entre els que destaca la revista Rock de Lux.

Després de la gira del seu últim disc,  “La rebelión de los hombres rana” (1995), decideixen separar-se artísticament i seguir amb les seves respectives carreres en solitari.

Pájaros de barro

Como un burro amarrado

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat