AVUI SONA ARETHA FRANKLIN

Avui al Pla Marcell sona Aretha Franklin, la reina del soul. Aretha Franklin va començar a cantar amb les seves germanes a l’església quan tenia 14 anys. Durant els seus primers anys es va dedicar a cantar gospel, influenciada per les cantants Mahalia Jackson i Clara Ward. L’any 1960 va ser contractada per la discogràfica Columbia Records que va orientar la seva carrera d’una manera amb la qual ella no podia mostrar tot el seu talent. El disc que va tenir més èxit amb aquesta companyia va ser Rock-a-bye Your Baby with a Dixie Melody. A mitjans del 1960, es consolidà com a estrella femenina del soul, que va usar per a influir en la lluita pels drets ètnics i l’alliberament femení als Estats Units.

L’any 1966 passà a la companyia Atlantic Records, on tornà a l’estil R&R i on va gravar el seu primer gran èxit, del qual es vengueren més d’un milió de còpies: I never loved a man (The way I love you), compost per Ronnie Shannon, en què Aretha cantava i tocava el piano.

La seva carrera musical va continuar amb material original i versions d’altres compositors. L’any 1987 es converteix en la primera dona a entrar al Rock and Roll Hall of Fame. Va participar en les pel·lícules The Blues Brothers (1980) i Blues Brothers 2000 (1998). El 2009, Aretha Franklin va ser una de les principals artistes en la presa de possessió de la presidència de Barack Obama. L’any 2018 va morir a causa d’un càncer.

Aretha Franklin – I Say A Little Prayer

Aretha Franklin – Think

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat