AVUI SONA: AMY WINEHOUSE

Avui al Pla Marcell sona Amy Winehouse.

Ja fa quasi 40 anys que a Londres va nèixer Amy Winehouse, una de les grans estrelles del poc i del rock and roll. Durant la seva infància i adolescència va coquetejar amb el rap i el teatre, tot i que la seva destresa com a cantant de jazz va quedar palesa des del primer moment.

Amb només 20 anys va publicar el primer àlbum, Frank (Island Records, 2003), i només tres anys després, va mostrar la seva obra mestra, Back to Black (Island Records, 2006), que la va dur a guanyar fins a 5 Grammy. L’àlbum és encara un dels més venuts, amb 20 milions de còpies venudes.

Va ser tota una estrella, mundialment reconeguda que ens va deixar prematurament, quan ella només en tenia 27, entrant així a l’exlusiu club que formen tot el reguitzell d’artistes que han mort amb la mateixa edat, com Kurt Cobain, Jimi Hendrix o Janis Joplin).

Vint-i-set son també les cançons que ens ha deixat, sense comptar les edicions deluxe de tots dos àlbums, que sumen més d’una quinzena a la llista, entre les quals, la celebradíssima “Valerie”, i els diversos reculls pòstums.

Amy Winehouse – Valerie

Amy Winehouse – Rehab

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat