El Pati del Pla Marcell

(Article tret de https://ruscarch.wordpress.com/2016/05/30/el-pati-del-pla-marcell)

RUSC AL PLA MARCELL

Ens mouen les ganes de fer coses, empeses per unes inquietuds ben arrelades dins nostre. Fer coses, i fer-les de manera diferent. Demostrar – a nosaltres i a la resta – que hi han alternatives en les que creiem fermament.

Així doncs, des del col·lectiu RUSC us expliquem un projecte que tenim en marxa i ens motiva enormement.

L’institut Pla Marcell necessita de nous espais al seu pati, noves àrees que donin resposta a les necessitats de la canalla. Entrem a treballar amb l’institut per tal de re-formular la vida al pati; iniciar un procés que inclogui a tots els col·lectius que formen l’escola i que els permeti expressar-se amb llibertat.

Entre totes les persones que hi participem, diagnosticarem quines són aquelles coses que fan falta al pati, quines poden millorar, quines han de canviar i quines funcionen fantàsticament bé o fantàsticament malament… Poc a poc, anirem treballant per fer-les realitat.

Però si només aspiréssim a això faríem molt curt. Si quelcom acompanya els nostres processos i volem que sigui bandera de la nostra feina és la REFLEXIÓ. El treball conjunt ens permetrà entendre com es viu el pati, quines dinàmiques es duen a terme i el que impliquen. La pedagogia és essencial; dotar a les persones d’eines per a la reflexió no té més objectiu que unes decisions més fonamentades, amb coneixement de causa, que puguem compartir, discutir, analitzar i debatre conjuntament.

Quan una reflexió subjectiva és compartida per tota una comunitat, aquesta perd el seu caràcter particular per adquirir-ne un de nou…

Còpia de IMG_8421

Comencem!

 

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat